Legalizacija

Oformili smo stručni tim kojim nudimo kompletnu uslugu legalizacije bespravnih kuća, stanova i poslovnih prostora po sistemu sve na jednom mjestu!  Sukladno Zakonu o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama objavljenim u Narodnim novinama broj 86. od 27. srpnja 2012. godine omogućeno je ozakonjenje (legaliziranje) brojnih bespravno izgrađenih građevina.
Nezakonito izgrađena zgrada koja se može legalizirati je nova zgrada izgrađena nakon 15. veljače 1968. godine ili rekonstrukcija postojeće zgrade izvedena nakon tog datuma do 21. lipnja 2011. godine bez akta za gradnju.

Predstavljamo Vam naš stručni tim koji se sastoji od:

  • PROGEO d.o.o.  ovlašteni inžinjer geodezije - Dražen Lenac
  • MR 2 d.o.o. ovlašteni arhitekti - Marin Račić i Miroslav Rajić
  • ODVJETNIČKI URED ANITA VRKIĆ & IVA VRKIĆ - pravna podrška

Imate priliku na jednom mjestu dobiti kompletnu uslugu legalizacije i na taj način uštediti Vaše dragocjeno vrijeme i novac!!

ZA VAS:

  • provjeravamo legalnost
  • izrađujemo geodetsku snimku
  • izrađujemo arhitektonsku snimku
  • dokaz o mehaničkoj otpornosti i stabilnosti (za nekretnine veće od 400 m2)

Proces legalizacije kreće s izlaskom ovlaštene osobe na teren tj. dolaskom na Vašu nekretninu gdje ovlaštena osoba provjerava status legalnosti Vaše nekretnine tj. da li je Vaša nekretnina izgrađena u skladu sa izdanom dozvolom za građenje i projektnom dokumentacijom na osnovu koje je ista dobivena. Određuje se kategorija objekta; pomoćni objekti do 50 m2, do 100 m2, do 400 m2 i iznad 400 m2. Zatim se utvrđuje postoje li odstupanja i koja su te što je potrebno poduzeti da bi se Vaša nekretnina legalizirala. Izrađuje se hodogram aktivnosti i troškovnik radova. Konačna cijena legalizacije ovisi o stupnju potrebne legalizacije, veličini objekta kojeg treba legalizirati, trenutku gradnje nekretnine i sl.

POSLJEDICE PROPUŠTANJA LEGALIZACIJE NEKRETNINA

  • Građevinska inspekcija pristupiti će prisilnom uklanjanju nezakonitih zgrada za koje nije podnesen zahtjev za ozakonjenje
  • Nemogućnost raspolaganja nekretninom (prodaja i sl.)
  • Nemogućnost nasljedstva

Vlasnicima nezakonito izgrađenih nekretnina savjetujemo da što prije pokrenu postupak legalizacije kako bi imali dovoljno vremena za izradu potrebne dokumentacije te kako bi izbjegli povećanje cijene potrebne dokumentacije.

Odgovore na sva Vaša pitanja možete dobiti odmah na broj telefona 051/301-554 ili e-mail info@dogma-upravljanje.com

Obratite nam se s povjerenjem!

Dogma upravljanje